Termőföld mint befektetés

Termőföld mint befektetés

A termőföld mint időtálló, megtérülő befektetés

A Földön a termőföld tekinthető a legértékesebb árucikknek. Mark Twain, amerikai író több mint 100 évvel ezelőtt, így fogalmazott: „Buy land, they’re not making it anymore.”, azaz vegyetek termőföldet, mert ennek a termelőeszköznek a gyártása befejeződött.

Mivel a termőföld-összkínálat természeténél fogva viszonylag fix és stratégiai fontosságú erőforrás ezért a Magyar kormány is törvényben szabályozza, ki és milyen feltételekkel juthat termőföldhöz Magyarországon. Az új földtörvény (2013. évi CXXII.), teljes terjedelmében 2014.05.01-el lépett hatályba. A benne foglaltakról részletesebben a ‘Termőföld tudástár’ menüpont alatt olvashat.

A jelenlegi tőkepiaci helyzetben kiváló befektetési választás lehet a termőföld, melynek értéke az elmúlt 10 évben megháromszorozódott és a növekedés nem áll meg.

Piacvezető szolgáltatóként több Mrd. Ft értékű termőföldet kezelünk éves szinten ügyfeleink számára.

Termőföld vagy akár fejlesztési terület vásárlása vagy eladása, valamint hasznosítása, bérbeadása és teljeskörű ügyintézése esetén is állunk rendelkezésére.

 

Miért válasszon minket termőföld befektetéssel kapcsolatban?

Több évtizedes
tapasztalat

Több mint két évtizedes tapasztalattal állunk ügyfeleink rendelkezésére.

Profi, szakértő
munkatársak

Magasan kvalifikált, nagy szakmai tapasztalattal rendelkező munkatársaink várják a jelentkezését, hogy segíthessenek termőfölddel kapcsolatban.

Széleskörű
kapcsolatrendszer

A földtulajdonosokkal, haszonbérlőkkel, földhivatalokkal, önkormányzatokkal, falugazdászokkal, egyéb érintett személyekkel/szervezetekkel fennálló kapcsolatunkat az Ön szolgálatába állítjuk.

Kipróbált, bevált szakmai módszertan

A kifejlesztett “know-how”, munka módszereinkkel tudunk valóban értéket teremteni Önnek.

Az Ön befektetési céljainak eléréséért dolgozunk

Tehermentesítjük Önt, gondoskodunk mindenről, amivel megbíz minket termőföldjével kapcsolatban.

Termőföld tudástár

TermőföldTermőföld vásárlás
2022.03.16.

Termőföld adásvétel menete

Az ellenjegyző ügyvéd a szerződést megküldi a területileg illetékes polgármesteri hivatal részére, hogy a hirdetőtáblájára kifüggesszék azt, az elővásárlásra jogosultak megnyilatkoztatása céljából. Kifüggesztési időtartam: 60 naptári nap. (Számolni kell további 2+8+8 nappal, mivel…
HaszonbérletSaját használatTermőföldTermőföld vásárlás
2022.02.20.

Termőföld vásárlás – hasznos információk

Egy hektár föld árát általánosságban nem lehet megmondani, hiszen számos tényező befolyásolja egy-egy földterület értékét. Beszélhetünk országos és regionális átlagárakról, azonban egy konkrét termőföld területet mindig egyedileg kell értékelni, minimálisan…
HaszonbérletTermőföld
2022.01.07.

Mi az a mezőgazdasági haszonbérlet?

A termőföldet a jelenlegi jogszabályok alapján művelési kötelezettség terheli. Előfordulhat, hogy a földtulajdonosok termőföldjük hasznosítását nem maguk szeretnék végezni, így szakemberre bízzák, haszonbérbe adják. Ezt azonban nem minden esetben tehetik…

Felkeltettük érdeklődését?

Forduljon hozzánk bizalommal! Szakértő kollégáink szívesen állnak rendelkezésére.